Ovakvi nam trebaju

Go down

Ovakvi nam trebaju

Komentar by Admin on Tue 19 Aug 2014, 10:59 pm

Bh. poliglota Muhamed Mešić predavač mladim liderima

U Makedoniji danas je počela Škola mladih lidera koju je prije četiri godine pokrenuo predsjednik Makedonije Gjorge Ivanov, javlja Anadolu Agency.

Muhamed Mešić, Tuzlak koji govori 73 jezika


Otvorenju škole prisustvovao je bivši predsjednik Srbije Boris Tadić, kanadski senator Donald Mereditt i zamjenik direktora poznate kineske telekomunikacijske kompanije ZTE'N Xiao Ming.

Predsjednik Ivanov je otvorenju izjavio kako su danas svijetu potrebni mladi lideri sa širokim znanjem i vještinama.

"Danas imamo potrebu ne samo za kvalitetnim ljudima u politici nego i u poslovnom svijetu, ekonomiji, obrazovanju, sportu i kulturi. U globaliziranom svijetu imamo potrebu za mladim liderima. Trebaju nam lideri koji će pomoći u suočavanju sa preprekama i najvećim problemima današnjice", rekao je Ivanov.

Tadić je istakao kako zemlje regiona samo zajedničkim nastupom mogu rješavati probleme na Balkanu.

"Danas se trebamo zapitati kako možemo riješiti probleme u regionu, Makedoniji, Srbiji, Albaniji. Nije moguće rješavati naše probleme u regionu bez snažnog liderstva, bez osoba sa snažnim idealima, ogromnom energijom ali i strpljenjem. Ništa ne možemo raditi odvojeno jer smo međusobno povezani kroz različite kulture", kazao je Tadić.

Ovogodišnja Škola za mlade lidere održat će se od 19. do 28. avgusta u Ohridu. Tuzlak Muhamed Mešić, široj javnosti poznat kao čovjek koji govori više od 70 jezika, bit će jedan od predavača na Školi za mlade lidere.

U školi učestvuje 40 učesnika i 20 predavača iz Makedonije, Evrope, SAD-a, Kanade i Kine.

Osim Tadića među predavačima su vodeći kineski biznismeni, austrijski nadvojvoda Karl von Habsburg i brojni drugi kompetentni predavači, piše Anadolu Agency.

Radiosarajevo.ba

http://radiosarajevo.ba/novost/162406/bh-poliglota-muhamed-mesic-predavac-mladim-liderima#

_________________
Kada ljudi odu od tebe, pusti ih neka idu.Tvoja sudbina nikada nije vezana za nekoga ko te napusti. To ne znači da je ta osoba loša, nego da je njena uloga u tvom životu završena."
I, obratno!
avatar
Admin
Admin
Admin

Broj komentara : 2005
Reputation : 1
Points : 2798
Registration date : 2008-04-03

O meni
Pravo ime: Razim

Na vrh Go down

Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu