Tetovaze u Islamu

Go down

Tetovaze u Islamu

Komentar by Admin on Mon 07 Jul 2014, 11:16 pm

http://www.rijaset.ba/index.php?option=com_content&view=article&catid=199%3Abilal-ef-hodfi&id=1066%3Amali-predznaci-sudnjeg-dana-iii-dio

Što se tiče tetovaže, ona modrim pigmentom i odbojnim šarama traj­no mijenja izgled lica, ruku i ostalih dijelova tijela. Neki Arabljani, osobi­to žene, običavali su tetovirati velike površine tijela. Pripadnici izvjesnih vjerskih sekti davali su da im se na rukama i prsima tetoviraju slike nji­hovih božanstava ili simbola, kao što kršćani ucrtavaju krst/križ na svojim rukama i prsima. Sve ove gnusne radnje praćene su bolom i agonijom ko­je onaj koga se tetovira mora pretrpjeti uslijed uboda igala. Zbog svega to­ga prokleti su i onaj koji tetovira i onaj koga se tetovira (el-wašime i el­-mustewšeme). Dakle stav islama je jasan, tetovaža nema mjesta u islamu. Ne dozvolimo svojoj djeci da čine ono što islam zabranjuje i da budu od onih koji su prokleti. Neko će se zapitati, šta sa onima koji su već istetovirali jedan dio svog tijela, koji nisu znali za ovaj propis? Činjenica je da usljed nedostatka vjerskog znanja ima musliman koji su se podvrgli ovom bolnom tretmanu, koji bi željeli da mogu na jednostavan način da uklone tetovažu koje se možda danas stide. Naime, stav islama je da čovjek popravlja zlo onoliko koliko može. Danas jedini način uklanjanja tetovaže je plastična operacija. Ako čovjek to nije u stanju onda mora moliti Allaha za oprost i tražiti njegovu milost.

_________________
Kada ljudi odu od tebe, pusti ih neka idu.Tvoja sudbina nikada nije vezana za nekoga ko te napusti. To ne znači da je ta osoba loša, nego da je njena uloga u tvom životu završena."
I, obratno!
avatar
Admin
Admin
Admin

Broj komentara : 2008
Reputation : 1
Points : 2805
Registration date : 2008-04-03

O meni
Pravo ime: Razim

Na vrh Go down

Na vrh

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu